Project Description

Omlet z szynka i serem twardym Džiugas

Pyszna jajecznica na śniadanie. Warto spróbować.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

KATEGORIE

Główny posiłek

KUCHNIA

Polska

TRUDNOŚĆ

Łatwy / Początkujący

CZAS

15 minuty

Pełny Przepis  w Szczegółach

Pyszna jajecznica na śniadanie. Warto spróbować.

SKŁADNIKI
  • 3 jaja

  • pęczek szczypiorku

  • 50 g sera DŽIUGAS®

  • 4 kawałeczki szynki z indyka

  • 30 g masła

  • odrobina oliwy z oliwek

  • sól

  • pieprz

WSKAZÓWKI/ INSTRUKCJE
  • Jajka ubić w miseczce, dodać posiekany szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu.

  • Dobrze rozgrzać patelnię, roztopić masło, wlać trochę oliwy z oliwek.

  • Zmniejszyć ogień i wlać ubite jajka.

  • Smażyć na niewielkim ogniu aż jajka zaczną się ścinać, następnie górę posypać drobno startym serem i smażyć aż góra omletu stanie się sztywna.

  • Na jednym boku usmażonego omletu ułożyć szynkę i zgiąć na pół.

  • Podawać od razu z sałatą i posypany serem.