Project Description

Sałatka z warzyw sezonowych z serem twardym Džiugas

Wspaniały smak, świeża i zdrowa sałatka z dodatkiem twardego sera Džiugas. Świetny pomysł na lunch, obiad lub kolację. Zajmie tylko 15 minut i możesz cieszyć się kolorową sałatką o wspaniałym smaku.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

KATEGORIE

Sałatka

KUCHNIA

Polska

TRUDNOŚĆ

Łatwy / Początkujący

CZAS

15 minuty

Pełny Przepis  w Szczegółach

Wspaniały smak, świeża i zdrowa sałatka z dodatkiem twardego sera Džiugas. Świetny pomysł na lunch, obiad lub kolację. Zajmie tylko 15 minut i możesz cieszyć się kolorową sałatką o wspaniałym smaku.

SKŁADNIKI
  • 2 średnie marchewki

  • 2 łodygi selera

  • 1 brokuł

  • 1 duża papryka czerwona

  • 100 g fasolki szparagowej

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

  • 1 łyżka oleju z orzecha włoskiego

  • 1 łyżeczka oleju z siemienia lnianego

  • 40 g rozdrobnionych orzechów włoskich

  • 50 g sera DŽIUGAS®

  • sól, pieprz

WSKAZÓWKI/ INSTRUKCJE
  • Wszystkie warzywa pokroić na kawałeczki jednakowej wielkości.

  • W osolonej wrzącej wodzie osobno każde z warzyw gotować po około 5 min i od razu włożyć do zimnej wody z kostkami lodu, żeby proces gotowania się zatrzymał.

  • Warzywa na zewnątrz staną się miękkie, jednak wewnątrz pozostaną nieco chrupiące i zachowają swój kształt.

  • Ostudzone warzywa osuszyć papierowym ręcznikiem i włożyć do ogólnej miski.

  • Wymieszać z olejami, rozdrobnionymi orzechami, doprawić solą i pieprzem.

  • Podawać posypane z góry serem.