testas2020-07-09T11:31:38+00:00

Produkowany w Litwie przez Žemaitijos Pienas

SER TWARDY DŽIUGAS®

jest warzony wyłącznie z mleka od wolno wypasanych na letnich łąkach krów

DŽIUGAS® powstaje wyłącznie w okresie letnim z najwyższej jakości mleka od szczęśliwych krów – to zapewnia mu smak i aromat letniej łąki.

DŽIUGAS® powstaje, dojrzewa, jest pakowany i odjeżdża do klientów spod dachu jednego producenta – ul. Sedos 35, Telsze, Litwa

Tradycje warzenia sera DŽIUGAS® są pielęgnowane od 1924 roku – wówczas została założona mleczarnia w Telszach.

FOODIE JOURNAL

DŽIUGAS® powstaje wyłącznie w okresie letnim z najwyższej jakości mleka od szczęśliwych krów – to zapewnia mu smak i aromat letniej łąki.

By |25 kovo, 2019|

Ser DŽIUGAS® składa się tylko z 4 składników

Mleko od wolno wypasanych krów, sól, podpuszczka i enzymy pochodzenia niezwierzęcego.

Do wyprodukowania jednego dojrzałego 4 kilogramowego kręgu sera DŽIUGAS® trzeba około 60 litrów mleka.

Barwa sera „DŽIUGAS” jest całkowicie naturalna – pochodzi wprost z natury. Mleko pochodzi od zdrowych i szczęśliwych krów, które pasą się w naturalnym środowisku, więc warzony w maju ser ma bardziej żółtą barwę, zaś sierpniowy charakteryzuje się głębokim żółtym kolorem. Barwa sera nie zależy od jakichkolwiek barwników, jest prawdziwa z natury.

Dojrzewanie serów DŽIUGAS®

Dojrzewanie sera DŽIUGAS® – sery dojrzewają przez dwa, trzy lub nawet cztery lata, w procesie dojrzewania kształtuje się intensywność barwy, smaku i aromatu. Powstałe białe, chrupiące kryształki wapnia świadczą o dojrzałości i wysokiej jakości sera. Im więcej kryształków, tym bardziej dojrzały ser.

Stopnie dojrzałości sera DŽIUGAS®

Ser twardy DŽIUGAS® Mild, dojrzewający 12 miesięcy.

Ser twardy DŽIUGAS® Piquant, dojrzewający 18 miesięcy.

Ser twardy DŽIUGAS® Delicate, dojrzewający 24 miesiące.

Ser twardy DŽIUGAS® Gourmet, dojrzewający 36 miesięcy.

Dowiedz się więcej

Asortyment DŽIUGAS®

Dojrzewanie sera DŽIUGAS® – sery dojrzewają przez dwa, trzy lub nawet cztery lata, w procesie dojrzewania kształtuje się intensywność barwy, smaku i aromatu. Powstałe białe, chrupiące kryształki wapnia świadczą o dojrzałości i wysokiej jakości sera. Im więcej kryształków, tym bardziej dojrzały ser.

DŽIUGAS® Mild

DŽIUGAS® Piquant

DŽIUGAS® Delicate

DŽIUGAS® Gourmet

Cały asortyment

Walory Serów DŽIUGAS®

Dojrzewanie sera DŽIUGAS® – sery dojrzewają przez dwa, trzy lub nawet cztery lata, w procesie dojrzewania kształtuje się intensywność barwy, smaku i aromatu. Powstałe białe, chrupiące kryształki wapnia świadczą o dojrzałości i wysokiej jakości sera. Im więcej kryształków, tym bardziej dojrzały ser. (New text needed)

Przepisy

Dojrzewanie sera DŽIUGAS® – sery dojrzewają przez dwa, trzy lub nawet cztery lata, w procesie dojrzewania kształtuje się intensywność barwy, smaku i aromatu. Powstałe białe, chrupiące kryształki wapnia świadczą o dojrzałości i wysokiej jakości sera. Im więcej kryształków, tym bardziej dojrzały ser. (New text needed)

CULINARY COLLECTION

Aliquam erat volutpat. Ut quis ligula a magna blandit finibus. Suspendisse maximus lacus non nunc lacinia lobortis.

Drinks
Soups
Bakery
Dinner
Healthy
Staff Picks
Appetisers
Quick & Easy