Bogaty

Ser jest bogaty w białko, substancje mineralne, aminokwasy, witaminy z grupy A, B. A więc, można go śmiało określić mianem zastrzyku zdrowia, energii oraz doskonałego samopoczucia.

Bez laktozy

Osoby, które nie mogą pić mleka, mogą śmiało jeść ser. Tylko ser przechowywany w przeznaczonym dla DŽIUGAS® specjalnym pomieszczeniu traci laktozę.

Odpowiedni dla wegetarian 

Do produkcji używa się enzymów pochodzenia niezwierzęcego.

Bez konserwantów

Do produkcji sera DŽIUGAS® nie używa się żadnych dodatków spożywczych ani barwników. smak sera, podobnie jak barwa, są naturalne, pochodzące z natury.

Bogaty w wapń 

1077mg/100g oraz fosfor 700mg/100g – dla utrzymania zdrowia kości i zębów.

Zapewnia piękny uśmiech. Z uwagi na wysoką zawartość wapnia oraz fosforu, podczas gryzienia kawałków sera DŽIUGAS®, w jamie ustnej powstaje równowaga kwasowo–zasadowa (pH), chroniąca zęby przed próchnicą. Działa jak pasta do zębów!

Bogaty w białko 

Białko (33g/100g). Jest to białko o wysokiej wartości biologicznej, ponieważ jego część rozkłada się do wolnych aminokwasów oraz nawet 50% z nich jest niezastąpionych. Białko jest niezbędne do wielu funkcji – to budulec mięśni, bierze również udział w utrzymaniu stabilności układu odpornościowego. Z uwagi na rozkład białka, ser DŽIUGAS® łatwiej i szybciej się przyswaja, zapewnia doskonałe samopoczucie oraz szybki zastrzyk energii.

Białko zawarte w serze DŽIUGAS® jest niezbędne do wielu funkcji, a dzięki rozłożonemu białku (do aminokwasów), ser dobrze się przyswaja, zapewnia doskonałe samopoczucie, zastrzyk energii, korzystnie wpływa na kości, włosy, skórę.

Białko jest budulcem mięśni, odbudowuje uszkodzone włókna mięśniowe po treningu, wspomaga utrzymanie stabilności układu odpornościowego.

Źródło aminokwasów

Zjeść przed snem kawałeczek sera DŽIUGAS®, z powodu powstającego w trakcie dojrzewania aminokwasu tryptofanu, jest lepiej niż kanapkę z wołowiną: brak obciążenia żołądka, łatwe przyswajanie, spokojny sen.

Żywność dietetyczna 

DŽIUGAS® – „super” ser podczas diety. 26g tłuszczów/ 100 gr sera – to nawet o 10% mniej tłuszczu niż w innych serach.

Ser DŽIUGAS® jest niezbędny każdego dnia dla ludzi w każdym wieku; 100 g pokryje 20% niezbędnego dziennego zapotrzebowania energetycznego. Wartość energetyczna 100 g produktu 1528 kJ/367 kcal.

DŽIUGAS® jest idealny dla konsumentów, którym zależy na szybkim przyswojeniu energii oraz wykorzystaniu jej do swojej aktywności. Nasz organizm przyswaja dojrzały ser w ciągu kilkunastu minut, tymczasem przyswojenie wołowiny trwa ponad 2 godz….

Doskonały  smak

Ser DŽIUGAS® – NATURALNY WZMACNIACZ SMAKU – źródło zawartego w serze naturalnego kwasu glutaminowego (umami).

Muzykalny

DŽIUGAS® dojrzewa przy dźwiękach muzyki, a dokładniej – leżakuje w pomieszczeniu, w którym cicho rozbrzmiewają symfonie słynnego litewskiego kompozytora M.K. Čiurlionisa, inne utwory muzyczne. To sprawia, że uzyskuje on nie tylko unikalny smak, lecz również… Duszę.