Walory sera Džiugas

Ser twardy DŽIUGAS® produkuje się zaledwie z czterech składników: najwyższej jakości mleka krów z wolnego wypasu w okresie letnim, podpuszczki, enzymów pochodzenia niezwierzęcego i soli.

Do produkcji jednej głowy dojrzałego sera Džiugas®, ważącej 4 kg, potrzeba około 60 litrów mleka. Barwa sera „DŽIUGAS” jest naturalna, taka, jaka pochodzi z natury. Mleko pozyskuje się od dobrze utrzymanych, zdrowych krów, pasących się na łonie natury. Ser produkowany w okresie letniego wypasu ma bardziej żółtą barwę, w końcu lata — intensywnie żółtawą.

1

NIE ZAWIERA LAKTOZY

Osoby, które nie mogą pić mleka, mogą śmiało jeść ser. Tylko ser przechowywany w przeznaczonym dla sera DŽIUGAS® unikalnym pomieszczeniu traci laktozę.

2

ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN

Do produkcji sera stosuje się wyłącznie enzymy pochodzenia niezwierzęcego.

3

BEZ KONSERWANTÓW

Do produkcji sera DŽIUGAS® nie używa się żadnych dodatków spożywczych ani barwników. Smak sera, podobnie jak barwa, są naturalne, pochodzące z natury.

4

BOGATY W WAPŃ

Ser Džiugas® jest bogaty w wapń (1077mg/100g) i fosfor (700mg/100g). Minerały te są wyjątkowo ważne dla utrzymania dobrego stanu kości i zębów.

5

BOGATY W BIAŁKO

100 gram sera Džiugas zawiera 33 g białka. Jest to białko o wysokiej wartości biologicznej, ponieważ jego część rozkłada się do wolnych aminokwasów oraz nawet 50 proc. z nich jest niezastąpionych. Białko jest niezbędne do wielu funkcji – to budulec mięśni, jest również niezwykle ważne dla stabilności układu odpornościowego.

6

MUZYKALNY

DŽIUGAS® „dojrzewa” wśród dźwięków muzyki. Leżakuje on w pomieszczeniu, w którym cicho rozbrzmiewają symfonie słynnego litewskiego kompozytora M.K. Čiurlionisa, inne utwory muzyki klasycznej. To sprawia, że uzyskuje on nie tylko unikalny smak, lecz również... DUSZĘ.

7

ZAPEWNIA PIĘKNY UŚMIECH

Z uwagi na wysoką zawartość wapnia oraz fosforu, podczas gryzienia kawałków sera DŽIUGAS® w jamie ustnej powstaje równowaga kwasowo–zasadowa (pH), chroniąca zęby przed próchnicą. Niektórzy twierdzą, że ma to podobne działanie jak pasta do zębów.

8

CENNY

Żeby organizm otrzymał minimalną ilość substancji cennych pod względem biologicznym (białka, substancji mineralnych i witamin), człowiek powinien dziennie spożyć tyle gramów sera DŽIUGAS®, ile wynosi jego waga w kilogramach.

9

JADALNY DO OSTATNIEGO KAWAŁECZKA

Ser DŽIUGAS® nie ma skórki i zjada się go do ostatniego kawałeczka.

10

BOGATY W WOLNE AMINOKWASY

Ser DŽIUGAS® jest bogaty w wolne aminokwasy, które są łatwo przyswajalne, co jest niezwykle ważne dla dobrego i spokojnego snu.

×

Zapytaj eksperta ds. sera DŽIUGAS

Państwa dane osobowe są gromadzone oraz przetwarzane w celu oszacowania potrzeb Państwa projektu internetowego oraz złożenia Dziugas Poland Sp.z o.o. najlepszej oferty. Wypełniając niniejszy formularz, akceptują Państwo zasady opisane w naszej Polityce Prywatności